Deelnemers aan de Paul Harland Prijs 2014 opgelet! Zit je ook met spanning te wachten op de uitslag op 7 februari? Met toestemming van de organisatie mocht ik de afgelopen weken wat (geanonimiseerd) jurycommentaar van mezelf met jullie delen. Elke werkdag rond de klok van 8 uur. De grote vraag natuurlijk: Gaat het over jouw verhaal? Speculeer gerust in de comments. Tot morgen!

6 februari 2015 – de laatste!

“Alleen al het feit dat ik er nog steeds over aan het piekeren ben, betekent dat dit verhaal wel een behoorlijke indruk op mij gemaakt heeft.”

5 februari 2015

“Een vermakelijk verhaal met maar heel weinig foutjes of onnodigheden, maar dat mij toch niet helemaal weet te pakken.”

4 februari 2015

“Interessant, goed uitgewerkt plot tot vlak voor het einde. Het einde was wat teleurstellend. Het leek net alsof de schrijver er ineens genoeg van had of bedacht dat hij rekening had te houden met een maximum woordenaantal.”

3 februari 2015

(Het onderwerp is) “op zich niet zo origineel, maar ik vond het plot leuk gevonden en had het nog niet eerder gelezen.”

2 februari 2015

“Een stijl die lekker weg leest, van een duidelijk ervaren schrijver. Ik had al vanaf de tweede pagina niet meer echt door dat ik een verhaal voor de Paul Harland Prijs aan het lezen was; ik was gewoon aan het genieten van de mooie woorden.”

Commentaren uit week 5

30 januari 2015

“De schrijver heeft duidelijk een goede beheersing over de Nederlandse taal, maar lijkt er vooral mee bezig om dat te laten zien, in plaats van om mij een verhaal te vertellen.”

29 januari 2015

“Een onevenwichtig verhaal dat sterk lijdt onder een teveel aan mysterie en intrige, te weinig karakterverdieping en onlogische plotverwikkelingen.”

28 januari 2015

“De personages hebben weinig diepgang (…) ik mis een gevoel van richting in het verhaal.”

27 januari 2015

“Een interessant verhaal met een thema dat door vele abrupte gedachtesprongen niet helemaal uit de verf komt.”

26 januari 2015

“Een mooie, afwisselende stijl waarbij er veel aandacht is voor detail. Er staat geen woord niet op zijn plek; het is bijna griezelig in zijn eenvoud.”

Commentaren uit week 4

23 januari 2015

“Een goed geschreven verhaal met een zo wazige tweede helft dat ik er eigenlijk niet veel meer van begrijp.”

22 januari 2015

“Een verhaal dat te kort is om echt interessant te worden. Het skipt belangrijke details en komt te laat met informatie die wél belangrijk is.”

21 januari 2015

“Goed geschreven, intrigerend verhaal waarvan ik had gehoopt dat het wat minder de gebaande paden zou bewandelen.”

20 januari 2015

“Intrigerend plot met mooi (…) einde. Het hele verhaal zit prachtig in elkaar, alles loopt vloeiend in elkaar door en is op geen enkel moment ongeloofwaardig.”

19 januari 2015

“Er zitten duidelijke plotgaten in dit verhaal. (…) Het leek mij alsof ik twee verhalen heb gelezen (…) De overgang is wat te abrupt om van te genieten.”

Benieuwd naar de jurycommentaren van andere juryleden? Floris Kleijne deelt zijn commentaar in zijn blog!